Goedkope voetbalschoenen vs dure voetbalschoenen

Goedkope voetbalschoenen vs dure voetbalschoenen afbeelding

Dat er kwaliteitsverschil zit tussen goedkope voetbalschoenen en dure voetbalschoenen dat spreekt voor zich. Maar wat zegt de prijs over de levensduur van de schoenen? Kun je als consument verwachten dat goedkope voetbalschoenen even lang meegaan als voetbalschoenen met een hoger prijskaartje of is dat onrealistisch? Je leest het in dit artikel!

Hoe wordt de prijs van voetbalschoenen bepaald?

Het prijskaartje van een paar voetbalschoenen wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Ten eerste wordt gekeken naar de technologie die in de schoen verwerkt is. Ten tweede zijn de ontwikkelingskosten van de schoenen onderdeel van de prijs. Verder zitten uiteraard ook de materiaalkosten en de marketingkosten in de prijs verwerkt. 

Duurdere voetbalschoenen bevatten betere technologieën dan goedkope voetbalschoenen en daarom zijn de ontwikkelingskosten ook hoger. Het ontwikkelingsproces van een topmodel duurt bijvoorbeeld veel langer dan bij een goedkopere versie. Ook zijn de materiaalkosten van dure modellen hoger dan die van goedkope voetbalschoenen. Vandaar dus de dure prijs.

Wat zijn de verschillen?

Maar wat zijn dan de verschillen tussen goedkope en dure voetbalschoenen? De dure modellen bestaan uit betere technologieën en zijn gemaakt van beter materiaal. Vaak zijn dure voetbalschoenen ook een stuk lichter dan een goedkoop paar. Dure voetbalschoenen zijn dus kortweg van betere kwaliteit. Deze hoge kwaliteit zorgt voor een beter comfort en balgevoel. Ook hebben dure voetbalschoenen een betere pasvorm en zien ze er een stuk beter uit. De grootste verschillen tussen goedkope voetbalschoenen en dure voetbalschoenen zijn:

  • Het gewicht
  • De pasvorm
  • Het comfort
  • Het balgevoel
  • Het uiterlijk

Gaan dure voetbalschoenen langer mee dan goedkope voetbalschoenen?

Het is niet vanzelfsprekend dat dure voetbalschoenen langer meegaan dan goedkope. De levensduur van beide varianten is nagenoeg gelijk. Wél blijven duurdere voetbalschoenen langer een goed comfort en balgevoel bieden. Goedkope voetbalschoenen verliezen sneller hun comfort. Hierdoor kun je sneller last krijgen van blessures. 

Hoe lang voetbalschoenen meegaan hangt natuurlijk af van hoe vaak je ze gebruikt. Als je 3 keer in de week op het veld staat gaan ze natuurlijkerwijs langer mee dan wanneer je 5 keer per week voetbalt. Over het algemeen mag je verwachten dat voetbalschoenen ongeveer één seizoen meegaan, ongeacht de prijs. Dit is echter niet altijd het geval. Sommige voetballers hebben wel 2 paar schoenen per seizoen nodig. 

Conclusie

Als je nieuwe voetbalschoenen gaat kopen, moet je jezelf afvragen hoe belangrijk je de prestaties van de schoenen vindt ten opzichte van de prijs. Dure voetbalschoenen maken je natuurlijk niet een betere voetballer, maar ze zullen je wel de meeste voordelen bieden. Goedkope voetbalschoenen zullen je spel niet verpesten, maar je zal wel een aantal voordelen missen die de duurste modellen wel hebben. Als je 4 tot 5 keer in de week op het veld staat, is het fijn als je voetbalschoenen hebt die het beste comfort bieden.

Het beste model kopen in de sale

Vaak kun je de duurste modellen toch tegen een relatief goedkope prijs bemachtigen door ze te kopen in de sale. Dat raden wij dan ook zeker aan. Door voetbalschoenen in de sale te kopen bespaar je jezelf heel wat geld tijdens je voetbalcarrière. Je vindt de beste voetbalschoenen aanbiedingen op VoetbalschoenenDeals.nl.

2 reacties op “Goedkope voetbalschoenen vs dure voetbalschoenen

  1. mp3 zegt:

    Spot on with this write-up, I actually believe this site needs far more attention. I all probably be returning to see more, thanks for the advice! Selestina Humphrey Reamonn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *