Voetbalschoenen zonder veters | De voor- en nadelen op een rij

Voetbalschoenen zonder veters afbeelding

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker: voetbalschoenen zonder veters. Voor veel voetballers is het echter nog onduidelijk wat de voordelen zijn van veterloze schoenen. Op het eerste gezicht lijken voetbalschoenen zonder veters misschien helemaal niet zo fijn, maar is dit ook daadwerkelijk het geval? Wij hebben de voor- en nadelen van voetbalschoenen zonder veters op een rij gezet. 

De voordelen van voetbalschoenen zonder veters

Het grootste voordeel van voetbalschoenen zonder veters op de wreef is dat je meer precisie hebt met passen en schieten. Daarnaast ervaar je ook een beter balgevoel als er geen veters in de weg zitten tussen de bal en je voet. Een ander voordeel is dat schoenen zonder veters een perfecte pasvorm bieden. Dit komt omdat er elastiek in de schoenen zit dat zorgt voor de sluiting. En deze sluiting is strakker dan je verwacht. Bovendien is het natuurlijk een groot voordeel dat je nooit meer over je veters kan struikelen en dat je ze nooit meer hoeft te strikken.

De voordelen op een rijtje:

  • Schieten en passen met meer precisie
  • Beter balgevoel
  • Perfect fit door elastiek
  • Nooit losse veters

De nadelen van veterloze voetbalschoenen

Er zitten echter ook een aantal nadelen verbonden aan voetbalschoenen zonder veters. Ten eerste zijn ze vaak erg duur. Ten tweede kun je de schoenen nooit strakker doen als ze te los aanvoelen. En veel voetballers willen hun voetbalschoenen zo strak mogelijk hebben. Ten derde kan de rek van het elastiek gedurende het seizoen er iets uit gaan, waardoor ze losser gaan aanvoelen. Bij oudere modellen zonder veters kunnen ook je voeten een beetje slippen in de schoenen. Dit is erg onprettig tijdens het voetballen. Bij de nieuwste modellen zonder veters is de kans op slippen gelukkig een stuk kleiner. Tot slot is het aantrekken van voetbalschoenen zonder veters geen makkelijke klus. Het strakke elastiek zorgt ervoor dat je aardig wat kracht moet zetten om je voet erin te krijgen. Een schoenlepel biedt dan een oplossing. Na verloop van tijd zal het aantrekken van de schoenen wel steeds makkelijker gaan.

De nadelen op een rijtje:

  • Voeten kunnen een beetje slippen in de schoen
  • Je kunt ze nooit strakker doen
  • De rek van het elastiek kan eruit gaan
  • Aantrekken gaat lastig
  • Vaak erg duur 

Voetbalschoenen zonder veters sale

Het nadeel dat voetbalschoenen zonder veters vaak erg duur zijn, kan worden verkleind door ze in de sale te kopen. Als je wacht op een goede aanbieding kun je ze voor een relatief goedkope prijs bemachtigen. In ons overzicht van voetbalschoenen in de sale kun je makkelijk alle voetbalschoenen zonder veters aanbiedingen vinden door te filteren op ‘zonder veters’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *